Førerprøven

Viktig info om førerprøven

Søknad om førerkort

En godkjent søknad hos Statens Vegvesen gjelder for 6 måneder, etter det så må denne søknaden opp til en ny vandelssjekk. Så derfor er det lurt å vente med å søke om førerkort, til det er mindre enn 6 måneder til oppkjøringsdato.

Søknadsskjema finner du her: Søknadsskjema Statens Vegvesen

Teoriprøve (Drop-in)

En kan ta teoriprøve hos Statens Vegvesen, fra fylte 17 år og 6 måneder. Sjekk på www.vegvesen.no om åpningstider for Teoriprøve (Drop-in) . Husk å ta med legitimasjon. Dersom du benytter briller eller linser, må du skaffe en synsattest fra øyenlege eller optiker, som leveres til Statens Vegvesen. Prisen på teoriprøven er kr 640,- for førerkort klasse B (personbil). Fotografering til førerkort må gjøres på trafikkstasjon, og det koster kr 80,-.

Dersom eleven ikke består teoriprøven, så er det 2 uker til neste forsøk.

Nyttige lenker til deg som skal ta teoriprøven:

Teoritentamen
e-Teori
prøve.no
Nettlappen

Førerprøven

BN Trafikkskole bestiller førerprøvene for elevene på internett. Eleven må derfor gi fullmakt til BN Trafikkskole for å søke om praktisk førerprøve på www.vegvesen.no.  Det er kun lov til kjøre skolebil på førerprøven. Husk å ta med legitimasjon til førerprøven. Vær oppmerksom på at oppkjøringen koster kr 1400,- hos Statens Vegvesen. I tillegg så må førerprøvekandidaten betale for leie av skolebil hos BN Trafikkskole.

Dersom eleven stryker på førerprøven, så kan en tidligst ta en ny praktisk førerprøve 1 måned senere.